Efteruddannelse.

Efteruddannelse.net - Efteruddannelser

 

 

Artikler om uddannelse fra GratisArtikler.com
Artikler om undervisning
Husketips hjælper dig til at huske bedre

 

 

 

 

 

Efteruddannelse – er en master-uddannelse noget for dig?

Har du kik på en efteruddannelse, som vil forbedre dine fremtidige muligheder på arbejdsmarkedet? Master uddannelser er en type uddannelser, som er skræddersyet til dine behov, og som er værdifulde for din arbejdsgiver.

Man kan i dag læse en master i mange forskellige fagområder. Fælles for disse masteruddannelser er, at de skal være nyttige for den studerende i vedkommendes daglige arbejde. Derfor bliver en master uddannelse ofte betalt af arbejdsgiveren. En master skal være på niveau med en kandidatuddannelse, men i realiteten vil det at være studerende på en masteruddannelse gøre det hele mere tilgængeligt og nemmere, fordi studiet er knyttet til dit arbejde og dets opgaver.

En masteruddannelse varer typisk 2 år på deltid, for de fleste masterstuderende tager uddannelsen samtidig med, at de har deres fuldtidsjob.

De enkelte studiemoduler i en master vil kombinere teoretisk viden med praksis og eksemplificering vil være en vigtig del.

Da masterstuderende er modne studerende, vil et hold studerende på en masteruddannelse lærer meget af hinandens erfaringer fra deres job og karrierer.

Du kan tage en master i for eksempel: Sundhedspædagogik, Leadership and Innovation, Interkulturel pædagogik, Børnelitteratur, Børne- og ungdomskultur, Citizenship education – medborgerskab, og Drama- og teaterpædagogik for blot at nævne nogle få. På vidar.dk er der en oversigt over mange efteruddannelser til alle typer jobs og erhvervsgrene.

Selve tanken med en masteruddannelse er, at uddannelsen skal være meget fleksibel, så den også kan tages og bruges i moduler, dvs. uden at den studerende tager hele masteren. Herved understreges masteruddannelsens funktion som efteruddannelse eller videreuddannelse.

For at blive optaget på en masteruddannelse skal du have en bacheloruddannelse eller en diplomuddannelse, eller være kandidat, eller have taget en mellemlang videregående uddannelse samt have mindst to års relevant erhvervserfaring efter den adgangsgivende uddannelse.

Hvis du ikke har en stilling, hvor din arbejdsgiver vil betale for dine studier på masteren, så er der kun en mulighed: du må selv betale for masteruddannelsen. Det vil ofte beløbe sig til en ikke ubetydelig udgift. Men måske vil en master uddannelse for dig være lige det, der gør, at du kan få dit ønskejob senere i livet.

Under alle omstændigheder må du undersøge, hvilke muligheder du vil have for gratis uddannelse sammenlignet med at tage en masteruddannelse. Uddannelse til bachelor og kandidat på universiteterne er gratis, men masteruddannelser er altså desværre ikke gratis, fordi de er så erhvervsrettede.

Efteruddannelse er blevet et ’must’ i vore dage, hvor udviklingen på alle fronter går så stærkt. En masteruddannelse er en form for efteruddannelse, hvor du får papir på dine nye kvalifikationer, så at tage en master bør nok tælle med, når du overvejer din kommende efteruddannelse.

Find mere information om masteruddannelser på Danmarks Pædagogiske Universitethttp://www.dpu.dk/master/ .

Søren Breiting er lektor på Danmarks Pædagogiske Universitet og underviser på Master i Sundhedspædagogik.powered by FreeFind

Forsiden om efteruddannelse
Efteruddannelse BlogBLOG om efteruddannelse
Efteruddannelse for pædagogerEfteruddannelse Pædagoger
Efteruddannelse MetalEfteruddannelse Metal
Efteruddannelse MetalDJØF Efteruddannelse
Masteruddannelser-DPU
AMU kurser & efteruddannelse
Efteruddannelse eller videreuddannelse?
Bedre efteruddannelse med studieteknik
 
Evaluering sprogstimulering
Sprogstimulering tosprogede og forældre
Sprogstimulering tosprogede

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Google


Search WWW Søg på Efteruddannelse